Затвори
Мобилен телефон
 • +41 61 271 59 28
Зошто Venoa?
Бесплатна достава во Швајцарија од CHF 50.-Бесплатна достава во Швајцарија од CHF 50.-
Плаќање по ИспоракаПлаќање по Испорака
Дневни испоракиДневни испораки

Најчесто поставувани прашања

 • 1Јас веќе имам профил, но повеќе неможам да се најавам.
  Ова може да е предизвикано од повеќе причини:
  1. Вашата лозинка е погрешка: Променете ја овде.
  2. Доколку вашиот профил е креиран со постара емаил адреса. Во тој случајтреба да направите нов профил или да не контактирате нас за да провериме дали е можно ја промениме вашата стара емаил адреса со нова.
  3. Доколку сеуште неможете да се најавите, проблемот може да е предизвикан од "колачињата" во вашиот интернет пребарувач. Едноставно избришете ги сите колачиња" во вашиот интернет пребарувач.
   Доколку сеуште неможете да се најавите на нашата веб страница, ве молиме контактирајте не преку емаил или телефон.
 • 2Која е постапката/чекорите која се порачува онлине?
  onlinebest400.jpg
  1. Доколку нарачате производи.
  2. За плаќање, одберете или безбедно-онлајн плаќање со кредитна картичка или банкарски трансфер.
  3. После потврда на нарачката, преку е-маил ќе добиете автоматска потврда.
  4. Вашата нарачка тогаш ќе биде процесирана во рок од 1-2 часа од нашите вработени (работно време). Тогаш ќе добиете втора конфирмација и фактура на вашата емаил адреса.
  5. Вашата нарачка ќе биде испратена откако ќе ја добиеме уплатата. За банкарски трансфер, ќе ви испратиме емаил порака со конфирмација откако ќе ја добиеме вашата уплата.
 • 3Кога и како вршиме достава на производи?
  stock.jpg
  • Ние вршиме достава на производи секој ден од Понеделник до Петок за време на работни часови. Пратките (помали од 33кг) кои ги доставува DHL или пошта (дополнителен трошок од 2 швајцарски франци) обично се доставуваат следниот ден после испораката (работни денови).
  • Пратките ги доставува DHL, пошта или транспортна компанија до Вашата влезна врата, а не до вратата на вашиот апартман (доколку е лоциран во повисоките катови).
 • 4Дали може да ме информирате кога одредер производ пристигнува на залиха?
  Да. Доколку сте заинтересирани за производ кој моментално го нема на залиха, ние можеме да ви испратиме автоматско известување веднаш штом производот пристигне на залиха кај нас.

  Во итни случаи ние исто така можеме да ве побараме преку телефон веднаш штом производот биде достапен.

  Во случај на нарачка со ваше превземање, ќе добиете емаил порака веднаш штом сите производи од вашата нарачка бидат достапни на залиха. (Доколку сакате, ние можеме исто така да ја маркираме нарачката како "делумна достава" како би можеле да добиете емаил порака секогаш кога некој нарачан производ пристигне на залиха).

 • 5Производот е достапен во ограничени количини. Како се доделува на потрошувачите?
  Распределбата на производите се врши на начин "прв дојден-прв услужен". Тоа значи дека, потрошувачот кој прв нарачал (и платил) е следен за да го добие производот.

  Ние секогаш се трудиме да ги идентификуваме потенцијалните одлагања и секогаш се трудиме да обезбедиме навремена залиха за доволно производи. Меѓутоа, се случува да некој производ во меѓувреме се распродаде, конкретно кога се работи за нови производи кои излегуваат на пазарот.

 • 6Мојот производ е расипан - како да пријавам?
  broken400.jpg
  Важно: Многу е важно да не контактирате пред да ни го испратите производот назад.
  Please read the information below regarding warranty.
  • Секогаш прво контактирајте не. Кога ќе ни испратите објаснување што не е во ред со производот, ние можеме да го процесуираме проблемот многу побрзо и поефикасно.
  • Ние ги подготвуваме гаранциите со нашиот одговорен сервис-центар и ве известуваме по е-маил во кој е опишано каде да го испратите вашиот неисправен производ.
  • Се разбира, вие можете да го испратите производот директно во нашиот сервис-центар. Испраќањето на производот во нашиот сервис-центар ќе ја забави целата постапка и ќе доведе до несакани трошоци.
  • Единствени исклучоци се додатоци, користена опрема, поправки и аксесоари како што се батерии/жици,лампи, итн.
 • 7Колку долго трае испораката?
  Нарачките ќе ви бидат доставени во рок од 24 часа, доколку производите се достапни на лагер, доколку вашето плаќање е примено од наша страна или нарачката може да биде испратена со фактура.
 • 8Дали е возможно да го добијам производот кој е достапен како производ со делумна достава?
  Да! Делумна достава или превземање од ваша страна е секогаш возможно. Ве молиме забележете дека делумната достава може да биде предмет на дополнителни трошоци за достава, во зависност од ситуацијата.
 • 9Потребна ми е мојата нарачка хитно
  Достапна е услуга за експресна достава. Ве молиме јавете ни се на +41 61 271 59 28 за повеќе информации.
 • 10Дали е можна нарачка со фактура? Кои други методи за плаќање се возможни?
  payment400.jpg
  Да, после позитивна кредитна проверка, опцијата плаќање со "Фактура" е возможна.* Други опции за плаќање:
  • VISA (бесплатна обработка)
  • Mastercard (бесплатна обработка)
  • Postfinance (бесплатна обработка)
  • PayPal (бесплатна обработка)
  • Плаќање на рати преку Payolution (бесплатна обработка од Venoa, трошоци од страна на Payolution во согласност со нивните услови)
  • Плаќање при достава (15.00 по каќет + 5.00 CHF основна такса)

  (*Кога е избрана опцијата „Фактура“, ќе се обработи автоматска проверка на кредитот. За таа цел, личните податоци ќе бидат испратени до давателот на услуги.)
 • 11Payolution: Генерални правила и услови (ГТС) за купување на профил и купување по инсталации
  Ние соработуваме со надворешен партнер за плаќање по рати, тоа е компанијата Payolution.

  Вие можете да го нарачате производот на нашата веб страница и како метод да плаќање да одберете "Payolution."

  Важно: мора да бидете регистрирани со адреса во Швајцарија и да бидете полнолетни (барем 18 години). Ќе бидете прашани за плаќање на рати како можност за плаќање (3 до 12 рати). Потврдете со клик на 2 полиња "посветеност" и "доверливо". Кликнете на копчети "Купување" и ќе добиете одговор веднаш.

  Генерални правила и услови (ГТС) за купување на акаунт за плаќање на рати
  Дополнителни забелешки за услогите за приватност за купување профил и за плаќање на рати.
 • 12How high are the expenses in the event of late payment?
  After the 3rd reminder: 20 CHF reminder fee (offset by VENOA™ MusiX AG) Further processing fees charged by Intrum Justitia AG: https://www.intrum.ch/bearbeitungsgebuehren/
 • 13Гаранција: кој ги плаќа дополнителните трошоци?
  Доколку ништо не е наведено, тогаш се работи за "донеси назад" гаранција. Тоа значи дека:
  • Гаранцијата ги покрива трошоците за поправката во сервис-центарот.
  • Трошоците за достава до сервис-центарот ги плаќате вие.
  • Враќањето назад то потрошувачот е покриено со гаранцијата.
 • 14Како функционира гаранцијата 30 дена поврат на сретствата?
  returnMX400.jpg

  Ние ја нудиме оваа гаранција како дополнителна услуга почнувајќи од 2016!

  Гаранцијата ги опфаќа нарачките за сите производи кои се означени како "на лагер", "преднарачка" или "ќе биде нарачано наскоро" во нашата веб продавница. Исто така оваа гаранција може да биде достапна и за други производи после прелиминарен договор.

  Ве молиме контактирајте ја нашата корисничка поддршка (return@venoa.com) за да договорите детали како што се адреса, метод за рефундирање итн. пред да ни испратите назад некој произдов. Производите генерално треба да ни бидат испратени преку пошта на нашата адреса. Производите треба да бидат вратени назад спакувани во оригиналното пакување, "како нови", без никакви оштетувања вклучувајки ги и сите додатоци. Потрошувачот ке биде рефундиран во рок од 14 дена после примање на производот од наша страна.

  Дополнителна такса може да биде наплатена доколку вратениот производ или оригиналното палување се непотребно оштетени.

  Следната група на производи е исклучена од гаранцијата 30 дена поврат на средства, од очигледни причини:

  Користени дувачки инструменти (brass/reed), усни хармоники, одредени слушалки ("во уво"), интензивно користени микрофони и спакувани уреди, дополнителни уреди како батерии, лампи. Производи кои се направени по нарачка на потрошувачот, како на пример мебел за студио, акустични пиана, преносни кутии, инструменти по нарачка можат да бидат вратени само после претходен договор. Исто така оваа гаранција не важи за производи како што се софтвер или софтверски производи каде што налепницата е оштетена или софтверот е инсталиран/преинсталиран/активиран од страна на корисникот.

  Ние не даваме враќања кога обемот на случаи за враќање го надминува максималниот можен лимит за враќање.

  Ве молиме забележете дека, нарачани и платени со Payolution не подлежат на 30 дена поврат на средства гаранцијата.

 • 15Username Guidelines

  The username is used in place of the customer name when displaying content provided by the customer (for example a product review).

  The username is bound to an email address, and it's shared on all our platforms.

  The username must match the following guideline:

  1. Usernames can contain letters (a-z), numbers (0-9), dashes (-), underscores (_), apostrophes ('), and periods (.).
  2. Letters in usernames must be lowercase. If you enter uppercase letters when creating a username, they are converted to lowercase letters.
  3. Usernames can't contain more than one period (.) in a row, accents, accented letters, ampersands (&), equal signs (=), brackets (<,>), plus signs (+), or commas (,).
  4. Usernames can begin or end with non-alphanumeric characters except periods (.), from a minimum of 3 characters to a maximum of 15 characters.
  5. Certain words are reserved, or inappropriate, please refer to the error message when your username request is rejected.
 • 16Изјава за приватност

  Изјава за приватност
  Обезбедуваме дека прибирањето и обработката на лични податоци се вршат во согласност со барањата на швајцарското законодавство за заштита на податоците. Во сите области во врска со понудите преку Интернет, ние користиме сеопфатни ресурси и преземаме организациски мерки за заштита на неовластен пристап, манипулации и загуба на податоци.

  Пристап до информации на нашите јавни веб-страници
  Во принцип, за барање информации на нашите јавни веб-страници нема потреба од претходно идентификување на посетителот. За статистички цели и за оптимизирање на нашите понуди, техничките податоци на уредите за пристап можат да се снимаат и обработат. Ова се однесува на следниве спецификации:

  • Датум и време на барање на веб-страница
  • Тип на прелистувач, користени поставки за верзија и јазик и инсталиран оперативен систем
  • Големината на екранот во инсталираната опрема за приказ
  • IP-адреса на терминалот или пристап до Интернет

  Ако ги посетувате веб-страниците на трети страни преку линкови на https://www.venoa.com/ch/mk/ ја напуштате нашата сфера на влијание и со тоа обемот на примена на оваа директива.

  Комуникација на лични податоци во јавниот домен
  Со слободно известување за вашите лични податоци, на пр. преку записи во прашалник или формулар за нарачка, вие се согласувате за чување и обработка на вашите податоци. Податоците ќе бидат чувани недостапни за трети лица. Употребата на собраните податоци ќе биде ограничена на апсолутно неопходни информации и ќе се користат и чуваат само за обработка на потребната постапка. Преминувањето на други лица или организации нема да се случи без ваша согласност.

  Употреба на веб-страници во приватниот сектор
  Ние им нудиме на нашите клиенти пристап (преку Најава) до лични податоци и сродни услуги. Користењето на овие услуги се одвива во согласност со условите објавени на https://www.venoa.com/ch/mk/.

  Комуникација преку е-пошта
  Ако користите една од нашите објавени адреси за е-пошта за да не контактирате, вие експлицитно не овластувате да ви одговориме преку истиот канал на адресата на испраќачот или друга адреса. Е-поштата ќе биде испратена некриптирана преку јавниот интернет и евентуално достапна, видлива и лесна за манипулирање со трети страни. Затоа комуникацијата преку е-пошта не е соодветна за пренесување на доверливи информации.


Не го продајдовте одговорот?

Зошто Venoa?
 • Бесплатна достава во Швајцарија од CHF 50.-
 • Плаќање по Испорака
 • Дневни испораки
Вашите поставки
Venoa chatИмате прашање?[[missing key: down arrow]]
Притиснете Enter за да испратите
Venoa chat